CVR nummer

Alle danske (og grønlandske) virksomheder der har en omsætning på over 50.000 kr. på 12 løbende måneder, har pligt til at have et CVR-nummer. Virksomheder med en omsætning under 50.000 kr over 12 måneder, har også mulighed for at få et CVR-nummer, det er dog ikke et krav.

Et CVR-nummer er en virksomheds identifikationsnummer og er registreret i Det Centrale Virksomhedsregister, som er statens stamregister for virksomhedsoplysninger, og indeholder en række oplysninger om enhver registreret virksomhed i Danmark.

Foruden CVR-nummer kan du også finde navn, adresse, branche og for eksempelvis P-numre (produktionsenhedsnummer) i registret. CVR-nummeret består af et otte-cifret nummer, og det er dette nummer en virksomhed skal bruge i enhver situation, hvor det skal identificere sig over for de offentlige myndigheder, SKAT, kunder, leverandører og mange flere, og skal fremgå af alle fakturaer, som virksomheden udsteder.

Et CVR-nummer er relativt nemt at få. Når man har bestemt dig for, hvilken virksomhedstype man ønsker at stifte (enkeltmandsvirksomhed, anpartsselskab, interessentskab eller aktieselskab), skal man registrere virksomheden på Virk.dk. Når registreringen er behandlet, modtager man sit CVR-nummer og virksomheden er dermed stiftet og aktivt.

Virksomheder som optages i CVR kaldes for juridiske enheder.